Beemster Vrouwenweg bomenrij stolp koeien bollen
PUUR & NATUUR

Uitwaaien in het weidse landschap met zijn mooie vergezichten en grazige weiden. Omgeven door groen, puur & gezond leven, genieten van (h)eerlijke streekproducten. Alles met respect voor mens en milieu. De schone, natuurlijke ervaring is voor veel bezoekers aan Beemster een ware verademing.

De investeerders van destijds maakten hier hun lusthoven niet voor niets. Rust, ruimte en weg van de stank in de stad. De Beemster moest de voedselkamer worden van Amsterdam. Tegenwoordig is het moderne agrarische leven nog steeds een belangrijk onderdeel van de economie en groot leverancier van veel streekproducten, zoals Beemster fruit en knoflook. De lijn van de geschiedenis zet zich hier ononderbroken voort. Het malse Beemstergras is een belangrijke en onderscheidende smaakmaker gebleken  voor Beemster Kaas en andere producten. In het voorjaar kun je volop genieten als de tulpenvelden in bloei staan.

Het Beemster Arboretum bestaat uit een omvangrijke verzameling van maar liefst 2600 soorten bomen en struiken waar bezoekers kunnen genieten en van kunnen leren. Hier is te zien hoe de vele soorten van houtige gewassen er in volwassen staat uitzien. Hoewel het arboretum relatief jong is, zijn er toch forse bomen te zien.

De golfbaan van Kavel II, vernoemd naar kavel nummer 2 zoals die op de  kopergravure van De Beemster getekend, laat je buiten ontspannen op de 9-holes baan. Een dag wellness bij Fort Resort Beemster zorgt voor pure ontspanning voor lichaam en geest. Gevestigd achter de dikke muren van 1/een van de 5 forten in De Beemster van de Stelling van Amsterdam.

Bij deze BeemSTERREN kunnen je van puur en natuur genieten, elk met een eigen verhaal.