Sonnevanck biologische boerderij

Sonnevanck biologische boerderij

Op “Sonnevanck” is altijd veel aandacht voor het land en de dieren geweest. De dieren lopen in de zomer in de wei, winterdag liggen  de koeien in een ruime potstal waar ze vrij kunnen liggen in een dik pak stro. De weilanden zijn klaver- en kruidenrijk zodat  de dieren gevarieerd krijgen te eten.
Al het voer wordt op de boerderij op een biologische wijze verbouwd: wij maken geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, het vertaalt zich ook in de gezondheid van de dieren en de kwaliteit en de smaak van de melk, de eieren en het vlees.

U kunt biologische kwaliteitsproducten voor een redelijke prijs kopen. Daarnaast is het persoonlijke contact tussen klant en boer ook gewoon leuk en kunt u op deze manier zien waar de producten vandaan komen.
Het is mogelijk de boerderij tijdens een bezoek beter te leren kennen, door bijvoorbeeld een rondje te maken door de stallen en envetueel bij het melken te kijken.

De dieren worden pas geslacht wanneer ze volwassen zijn. Het rund- en lamsvlees wordt ingevroren per pond of kleiner verkocht.

Kijk ook eens bij...

Alstroemeriakwekerij Siem Knol

Siem Knol runt met veel liefde en affiniteit voor alstroemeria‘s zijn succesvolle bedrijf met zijn…

Bij Moeders

In de uitgebreide levensmiddelenzaak Bij Moeders kun je terecht voor eerlijk, maar vooral ook lekker…

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster vind je in het Fort aan de Nekkerweg, een onderdeel van UNESCO…