Keyserkerk-Keyserin

Keyserkerk-Keyserin

In de kern van de Middenbeemster bevinden zich de Keyserkerk en de naast gelegen Keyserin. Twee bouwwerken met een verschil van 400 jaar in leeftijd, maar welke prachtig gecombineerd zijn.

De bouw van de Keyserkerk is al in 1618 gestart. Vijf jaar na de start werd de kerk ingewijd, en twee jaar later werd deze ook helemaal afgebouwd. Deze kerk is één van de vroegste voorbeelden van protestantse kerkbouw in Holland volgens het traditioneel lengtepatroon.

In de loop der jaren is er uiteraard veel veranderd aan het uiterlijk van de kerk. Een prent uit 1727 laat de kerk zien in zijn uiteindelijke vorm, echter zonder de aangebouwde stovenkamer. De rechthoekige zaalkerk, met de hoge slanke toren aan de westzijde, zorgen voor een heel herkenbaar en markant element in het Beemster landschap. De kerk is het oudste gebouw in de Beemster en wordt geroemd om de voortreffelijke akoestiek voor muziek.

De Keyserin welke zich direct naast de Keyserkerk bevindt is in 2012 in gebruik genomen. Dit multifunctionele gebouw heeft drie verdiepingen en kent vele zalen welke voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Dit gebouw is ontworpen door architect Hubert Jan Henket en haar bijzondere architectonische vormgeving steekt bijzonder af tegen de historische kerk. Een prachtig en modern contrast.

Kijk ook eens bij...

Beemsterkamer

Welkom bij De Beemsterkamer, een groepsaccommodatie tot 18 personen in het landelijke Zuidoostbeemster, waar gezelligheid,…

Koezicht Beemster

Midden in de kern van Westbeemster ligt ons bedrijf, Melkveehouderij Oudshoorn. Ons bedrijf is een…

Alstroemeriakwekerij Siem Knol

Siem Knol runt met veel liefde en affiniteit voor alstroemeria‘s zijn succesvolle bedrijf met zijn…