ball-2270576_1920

Beemster Light Festival 2019

Op 1 december 2019 was het 20 jaar geleden dat Droogmakerij de Beemster op de lijst van UNESCO werelderfgoederen werd geplaatst. Om dat te vieren heeft VISIT Beemster samen met een dertigtal buurtverenigingen of combinaties daarvan alsmede particuliere initiatieven een lichtfestival georganiseerd. Van 1 december tot en met 20 december 2019 kon je overal lichtobjecten bewonderen die als onderwerp De Beemster hadden. Geliefd maar soms ook met een kritische blik. In alle gevallen was de creativiteit geweldig en heeft iedereen uiting gegeven aan zijn/haar beeld van werelderfgoed Droogmakerij de Beemster.

Er zijn veel verschillende  festiviteiten georganiseerd zoals: de opening met ‘Turn on the Lights’ met lasershow in Middenbeemster, de historische wandeling in Zuidoostbeemster, de Kattenoogjestour in Westbeemster, de Beemster 8 Loop, een levende diashow, de Smikkelfakkeltocht in Noordbeemster, het slotakkoord in Westbeemster en het fotoproject ‘De Beemster in beeld’. Vier seizoenen door amateurfotografen hoe zij De Beemster zien.

logo 20 jaar

Verder waren er optredens van (kinder)koren  met eigen gemaakte teksten, het stedelijk Orkest Purmerend, de Dance Company er was een workshop ‘Lichtjes voor het Lichtjesfestival’.  In de oude pekelbakken bij CONO kaasmakers was een mooie lasershow.  Op de Zuiddijk werd de waterhoogte van de ringvaart geprojecteerd om een idee te geven hoe hoog het water zonder die stevige ringdijk zou staan. Puzzelaars zochten via de letters die bij de verschillende lichtobjecten waren opgehangen het juiste woord: ‘kopergravure bedyckte beemster’. Ondanks de vaak harde wind en regenbuien kan iedereen terugzien op een geslaagd eerste Beemster Light Festival. Iedereen die zijn/haar bijdrage in welke vorm dan ook heeft gedaan nogmaals heel hartelijk bedankt voor het welslagen van dit feest!

Herinneringen

Van de Facebookpagina Beemster Light Festival is druk gebruik gemaakt. Veel foto’s zijn gepost, van het maken en opbouwen van objecten tot de verschillende festiviteiten die er zijn geweest.
Wil je nog eens terugkijken dan zijn hier de twee albums met een collectie van de foto’s van Facebook en geniet nog eens lekker na.

De voorbereidingen en het resultaat.