De lancering van het mooie kookboek SMAAK  (hét kookboek van Purmerend en Beemster) zal Jaap Bond, bestuurslid van de Dutch Food Week, ook gelijk het startschot gegeven van de Beemster Food Week 2021. Van 7 t/m 16 oktober zetten we onze (h)eerlijke Beemster streekproducten op verschillende manieren weer in de schijnwerpers.

Dit gebeurt tijdens  de Beemster Food Tour op zaterdag 9 en zondag 10 oktober. Bij aankoop van deze ‘Tour’ voor € 65 krijg je een duurzame boodschappentas & digitale route die je langs diverse deelnemende Beemster bedrijven brengt. Op het einde van de tour heb je een tas vol met  verrassende Beemster lekkernijen, zoals pompoen en verse melk van de tap. De ‘Tour’ is verkrijgbaar via www.visitbeemster.nl/shop/.

Tijdens de Beemster Food Week zullen Beemster streekproducten op de menukaart staan van diverse restaurants in Purmerend en Beemster. Een heerlijke manier om deze te ontdekken, te proeven en van te genieten! Zie www.visitbeemster.nl/actueel/ voor de deelnemende restaurants. Meer informatie volgt.