Thema jaar

Ode aan het Landschap is meer dan een themajaar. Het is een beweging die aanzet tot nadenken over hoe we in de toekomst met ons landschap en onze natuur om willen gaan. Deze voortdurende reis zal in 2021 met het Nationale themajaar groots van start gaan. Binnen Ode aan het Landschap vieren we uitbundig de schoonheid van het landschap en door het zichtbaar maken van plekken, verhalen en activiteiten. Ode aan het Landschap koppelt het verleden, het heden en de toekomst van het landschap op een unieke manier aan elkaar.

Provincie Noord-Holland sluit aan bij deze beweging, hiervoor staan wij als stichting “Ode aan NH” aan het roer.

Het Noord-Hollandse landschap is een door mensen gemaakt cultuurlandschap en rijk aan een diversiteit van landschappen en verhalen. Met de thema’s “Leven met het Water” en “Verbeelding van het landschap door het Oog van de Meester ” vertellen we het overkoepelende verhaal van het Noord-Hollandse landschap over steden, polders en ondernemerschap.

“Leven met het Water”

Het verdiepende verhaal van het leven met het water dat het bestaan in Noord-Holland blijft beheersen en ervoor zorgt dat het landschap continu verandert.

“Verbeelding van het Landschap” (het Oog van de Meester)

Door het “Oog van de Meester” kijken we naar het Landschap. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars zich laten inspireren door het landschap en doen dat nog steeds.

Daarom

Kom naar Noord-Holland, waar we leven met het water en altijd weer inventief met het landschap om gaan. Beleef de mooie verhalen over het landschap, ontdek de grote diversiteit en neem kennis van het landschap van de toekomst. Fiets-, wandel-, kunst- en audioroutes, excursies, podcasts, theatervoorstellingen in de openlucht, tentoonstellingen en evenementen hebben één gezamenlijke focus: meer kennis, aandacht en waardering voor ‘ons eigen’ landschap.

Bron: Ode aan het Landschap NH.