Teken en knutsel iets over het Beemster landschap
Teken- en knutselwedstrijd voor kinderen

In 2021 brengen we in heel Nederland een ode aan het landschap en daar doen we in De Beemster ook aan mee. Een van de activiteiten die VISIT Beemster organiseert is een teken- en knutselwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar.

Wat mag je doen? Een tekening of knutselwerkje maken in de Beemster kleuren:

  • Rood, groen, geel en blauw.  Juist, dat zijn de kleuren van de Beemster vlag en de kleuren van het originele gemeentewapen.

Met deze vier kleuren mag jij tekenen of knutselen wat jij van het landschap in de Beemster vindt. De weilanden met koeien en schapen, de trekkers op de weg, mooie huizen boerderijen, of de kerken., de molen, de tankauto met melk, de mooie bloemen in de weilanden. Of de dijk die zo hoog is gemaakt dat toen het water er uit werd gemalen we hier konden wonen. Denk je eens in dat we gemiddeld zo’n drie meter onder het niveau van de zee leven. Wie weet kun je daar iets leuks over tekenen. Maar ook spelen op een mooie plaats in De Beemster met vriendjes of vriendinnetjes kan zoiets zijn.

Wie weet heb jij nog veel leukere ideeën. Doe mee en maak een mooie vierkleurige tekening of knutselwerkje en doe het in de brievenbus bij het Bezoekerscentrum Beemster, Middenweg 185 Middenbeemster.
Meedoen kan tot 1 maart 2021 en er zijn enkele elke prijzen. Alle tekeningen en knutselwerken komen aan een ‘wall of fame’ zodat veel mensen ze kunnen zien.

NIET VERGETEN om te vermelden:

Je naam, hoe oud je bent en een jongen of een meisje. Het telefoonnummer en e-mailadres van thuis.