Appelbloesem Bangertse blauwe

VISIT Beemster – nieuwsbrief maart 2020 

Coronavirus-maatregelen en de  impact op De Beemster
Door de aangescherpte Coronavirus-maatregelen zijn alle evenementen in De Beemster tot 1 juni 2020 afgelast. Het Bezoekerscentrum, de musea, culturele centra en een deel van de horeca zal ook tot 1 juni dicht blijven. Check hier de laatste updates en richtlijnen.
Als we ons goed aan de maatregelen houden, kunnen we daarna hopelijk weer snel met elkaar gaan genieten van de vrijheid, in goede gezondheid. Laten we dat samen voor elkaar krijgen. Dan kunnen we ook weer genieten van & in De Beemster en verwelkomen je dan graag!

Ondertussen in De Beemster
Nu we allemaal zeer beperkt worden en de evenementen tot 1 juni niet doorgaan willen je met de maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte houden van de mooie dingen die ondertussen wel in De Beemster gebeuren. Want hoe mooi is het om in deze tijd van het jaar de tulpenvelden te zien bloeien, de lammetjes in de weide te zien springen en de bloesems te zien ontluiken.

Door het initiatief Beemster in Beeld, waarvan deze week het boek verschijnt, kunnen we al van prachtige beelden van De Beemster uit 2019 genieten.  Bekijk hier de lente in 2019. Het boek is straks verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Beemster. Volg ons via Facebook of Instagram en ontvang wekelijks een update hoe mooi De Beemster er nu bij staat.

Steun onze BeemSTERREN

Het Bezoekerscentrum, de musea en een deel van de horeca zal tot 1 juni 2020 dicht blijven. Een aantal horecazaken, onze BeemSTERREN, biedt wel de mogelijkheid om gerechten af te halen of te laten bezorgen. Dit kan bij:

Ook zijn onze BeemSTERREN Eerlijk & Heerlijk en Kaasboerderij Groot vooralsnog geopend. Het vlees van Beemsterlant’s Varken is o.a. te koop bij slagerij Sandor Uw Slager in Middenbeemster.

Maak er gebruik van en steun onze BeemSTERREN op deze wijze!

N.B. Alles natuurlijk onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen en/of aanscherpingen. Kijk hiervoor op de website en/of Facebook van deze BeemSTERREN.

Middenbeemster een van de parels van Nederland
Nederland telt honderden dorpen…. En daar zitten pareltjes tussen. Plaatsen waar je op een historisch marktplein kunt zitten of op een lommerrijk terras van het dorpscafé, omarmd door kleinschalige gezelligheid. Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst. Volgens de ANWB is Middenbeemster, gelegen in Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster, ook een van deze parels! En daar zijn we het als VISIT Beemster volstrekt mee eens!

Middenbeemster maakt kans om het Allermooiste dorp van Nederland te worden als je jouw stem uitbrengt op Middenbeemster op www.anwb.nl/forms/webwinkel/mooiste-dorp. Dit kan tot 31 maart en maak je kans op mooie prijzen vanuit de ANWB. Dank voor jouw stem!

VISIT Beemster in het nieuws
Lees hier het interview in het kader van de aanstaande fusie tussen Beemster en Purmerend.

Elke maand wordt een portret van Beemsterlingen en Purmerenders gemaakt over de fusie. Dit keer zijn we in gesprek met Daniëlle Woudstra, voorzitter van VISIT Beemster en Moncef Beekhof, directeur van VVV Purmerend én het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt. Zij delen graag hun blik op het Purmerend én Beemster van de toekomst.
Beemster, 24 maart 2020.