Kunstroute Beemster

Kunstroute Beemster

Over de kunstroute Beemster

De Stichting Kunstroute Beemster is een kunstenaarsinitiatief van een aantal professionele beeldend kunstenaars, die in het werelderfgoed de Beemster werken en wonen. Elk jaar stellen zij tijdens de beide Paasdagen hun atelier open, exposeren hun werk en vertellen graag over hun inspiratie.

Naast de ateliers van de vaste deelnemers zijn er ook een aantal centraal gelegen locaties, waarvoor jaarlijks wisselend collega beeldend kunstenaars als gastexposanten uitgenodigd worden. Doordat de vaste deelnemers verschillende disciplines beoefenen en elk van hen gasten uitnodigt waar hij/zij verwantschap mee voelt of van wie hij/zij het belangrijk vindt dat het werk een podium krijgt, is het aanbod van beeldende kunst in de hele route zeer divers.

Exposities

Ook zijn de expositieruimtes vaak heel bijzonder, zoals bijvoorbeeld een aardappelschuur, een 17e eeuwse boerderij, een Agrarisch Museumpje, de Kapberg bij een biologisch-dynamische potstal, een Doopsgezinde Schuilkerk, een voormalig schoolgebouw in Amsterdamse Schoolstijl of een oude zwartgeblakerde smidse. De route die Zuidoostbeemster, Noordbeemster en de dorpskern van Middenbeemster omvat, is compact en overzichtelijk en heel goed per fiets te doen.

Programma en route

Enkele weken voor de route zijn de uitnodigingen met routekaart bij de VVV in de omgeving (Purmerend, Middenbeemster, Edam, De Rijp) verkrijgbaar en met Pasen liggen de routekaarten op alle locaties die herkenbaar zijn aan de rode Kunstroute-banier

Kijk ook eens bij...

De 70ste Beemster Bijenmarkt

Bezoek op zaterdag 4 mei de 70ste Beemster Bijenmarkt: een gezellige, informatieve markt voor jong…

Boeken bij Betje, ontmoetingen met schrijvers

Laatste avond ontmoetingen met schrijvers Vrijdag¬†10 mei¬†2019 sluit Menno Schilthuizen dit seizoen.   Betje gaat…

Beemster Erfgoed marathon

Op zondag 12 mei 2019 wordt deze unieke marathon gelopen. Voor de vierde editie is…