Hollandse Waterlinies Fietstour – Recreatief

Hollandse Waterlinies Fietstour – Recreatief

Fiets op zaterdag 19 juni 40 of 60 km door het Hollandse Waterlinies-landschap vanuit De Beemster! Geniet van de natuur, bezoek forten en en neem deel aan een rondleiding of bezichtiging. Vandaag ga je niet alleen fietsen, maar ga je ook ontdekken! Na een feestelijke finish krijg je een mooie herinneringsmedaille uitgereikt.

 

De Stelling van Amsterdam is UNESCO Werelderfgoed sinds 1996 en in 2021 hoopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie deze status ook te krijgen. Samen vormen ze dan één groot UNESCO Werelderfgoed: de Hollandse Waterlinies. Het is een 200 km lang groen, open landschap met ingenieuze waterwerken en bijna 100 forten.

 

De verdedigingslinies zijn in het verleden aangelegd om het westen van ons land te beschermen (door het onderwater te zetten). Tegenwoordig is het een groene oase waar je tot rust kunt komen. Veel forten hebben een nieuwe functie gekregen en in de toekomst kan het landschap oplossingen bieden voor klimaatvraagstukken zoals droogte en waterberging.

 

Tijdens de Hollandse Waterlinies Fietstour fiets je door het Hollandse Waterlinies-landschap en ontdek je de functie van het gebied in het verleden, het heden en de toekomst.

 

Kijk ook eens bij...

Betje Wolff Museum verkoopt ….

Het Betje Wolff Museum gaat op de oprit naar het Koetshuis van het museum een…

AFK kleinkunstfestival (1)

De Halve Finalistentournee Amsterdams Kleinkunst Festival 2021 Eerste voorstelling  vanavond! De vraag was steeds: “gaat…

AFK Kleinkunstfestival (2)

De Halve Finalistentournee Amsterdams Kleinkunst Festival 2021 Tweede voorstelling  vanavond! De vraag was steeds: “gaat…