Expositie ‘Atelier Oekraïne’

Expositie ‘Atelier Oekraïne’

Opening expositie “Atelier Oekraïne” op 27 november van 13.00 tot 17.00 uur. Dit wordt een feestelijk evenement met heerlijke Oekraïense hapjes!

In maart 2022 ging ‘Atelier Oekraïne’ van start.
in het voormalige schoolgebouw De Bonte Klaver in Noordbeemster richtte een groep vrijwilligers  – op initiatief van kunstenaarsgroep Kunst2 ( Kunstkwadraat) – een goed geoutilleerd atelier in met hulp van de gemeente en donateurs.
Twee dagen in de week waren de Oekraïense vluchtelingen die in Hotel de Rijper Eilanden of andere opvanglocaties verbleven hier welkom om te komen schilderen, boetseren, spelletjes te doen, muziek te maken, of gewoon met elkaar te zijn in deze rustige omgeving.
In die 8 maanden is enorm veel mooi werk gemaakt waar de deelnemers en vrijwilligers erg trots op zijn en ze willen dit nu graag aan iedereen laten zien.
Na een kleine expositie voor alleen de deelnemers en vrijwilligers komt er nu ook een expositie van al dit moois in Cultureel Centrum Onder de Linden voor iedereen die geïnteresseerd is. De makers en vrijwilligers zullen voor een deel aanwezig zijn. Je komt toch ook even kijken?

Kijk ook eens bij...