away-1741634_1920

Beemster Light Festival

Dit jaar is een bijzonder jaar omdat Droogmakerij de Beemster 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat! Dit vieren we het hele jaar door, maar het hoogtepunt is het VISIT Beemster Light Festival dat van 1 tot en met 20 december 2019 wordt georganiseerd.
Tijdens dit festival wordt De Beemster en haar kernen 20 dagen lang in de spotlights gezet. Het thema is Verbinding in 20 jaar Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster.

Iedereen in De Beemster kan en mag een bijdrage leveren aan en genieten van het festival. Alleen of samen met je buren of vrienden of samen met anderen in een (buurt)vereniging. Op allerlei manieren wordt dit evenement ingezet, waarbij licht als kunstobject & verbinding wordt gebruikt.

Programma

Op 1 december 2019 is het precies 20 jaar geleden dat Droogmakerij de Beemster op de lijst van UNESCO werelderfgoederen werd geplaatst en daarom zal dit jubileum worden gevierd met het Turn on the Light openingsfeest in Middenbeemster en wordt het licht aangezet in alle kernen.

In de gehele Beemster zijn alle lichtkunstobjecten 20 dagen lang te bewonderen. Dit kan lopend, per fiets of per auto. Of maak een leuke tour met onze VISIT Beemster Twizy. Op bepaalde dagen zullen de vier kernen van De Beemster de spotlights op zich gericht krijgen en worden er diverse speciale evenementen worden georganiseerd. De Kattenoogjestour leidt je op een speciale manier door Westbeemster, de Smikkelfakkeltocht brengt je in kleine groepen langs bijzondere plekken in Noordbeemster in combinatie met een lekker hapje, in Middenbeemster kun je de Beemster8loop wandelen of hardlopen of in Zuidoostbeemster wordt een wandeling langs de lichtobjecten georganiseerd.

Beemster Light Festival – evenementen

Duurzaamheid

We willen ons uitzonderlijk werelderfgoed doorgeven aan de volgende generatie; daar hoort ook duurzaamheid bij. Dat lijkt in eerste instantie slecht samen te gaan met een Light Festival maar op verschillende manieren kunnen we er samen voor zorgen dat het zo duurzaam mogelijk gebeurt. Denk bijvoorbeeld na over het soort licht dat je wilt gebruiken: LED lampen zijn duurzamer dan gloeilampen. Verder is het ook niet nodig om de verlichting de hele tijd te laten branden. Ons voorstel is om deze om 16.30 uur te ontsteken en uiterlijk 23.00 uur weer te dimmen.

Dank aan onze sponsoren

Met hun bijdrage hebben wij dit mooie feest kunnen organiseren. Heel veel dank daarvoor.

VSB Fonds Beemster – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier – Gemeente Beemster – Gemeente Purmerend – AOV Beemster Ondernemer – CONO Kaasmakers – Beemster kaas –  Rabobank Waterland – Arie Hollenberg – Themas Beheer – Bert Jonk Autoverhuur – Sopar Makelaars – Van ’t Hek – Fort Resort Beemster – JK Verpakking – Wijnimport J.Bart   – Brasserie Alles met Liefde – Beemster Eetkamer – Café De Oude Munt – Beemster Spijshuis – Buurtvereniging Proost – Rotary Purmerend Waterland – Rotary Purmerend Polderland

Informatie

Meer weten: mail voor informatie of vragen naar info@visitbeemster.nl

Natuurlijk kun je ons ook volgen op Facebook
of Instagram.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Het feest is begonnen!