VISIT Beemster Light Festival

Dit jaar is een bijzonder jaar omdat Droogmakerij de Beemster 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat! Dit vieren we het hele jaar door, maar het hoogtepunt is het VISIT Beemster Light Festival dat van 1 tot en met 20 december 2019 wordt georganiseerd.

Tijdens dit festival wordt De Beemster en haar kernen 20 dagen lang in de spotlights gezet. Het thema is Verbinding in 20 jaar Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster.
Iedereen in De Beemster kan en mag een bijdrage leveren aan en genieten van het festival. Alleen of samen met je buren of vrienden of samen met anderen in een (buurt)vereniging. Op allerlei manieren wordt dit evenement ingezet, waarbij licht als kunstobject & verbinding wordt gebruikt. Denk, help & vier het mee!


Duurzaamheid

We willen ons uitzonderlijk werelderfgoed doorgeven aan de volgende generatie; daar hoort ook duurzaamheid bij. Dat lijkt in eerste instantie slecht samen te gaan met een Light Festival maar op verschillende manieren kunnen we er samen voor zorgen dat het zo duurzaam mogelijk gebeurt. Denk bijvoorbeeld na over het soort licht dat je wilt gebruiken: LED lampen zijn duurzamer dan gloeilampen. Verder is het ook niet nodig om de verlichting de hele tijd te laten branden. Ons voorstel is om deze om 16.30 uur te ontsteken en uiterlijk 23.00 uur weer te dimmen.

Informatie

Voor iedere kern hebben we een coördinator aangewezen die als contactpersoon fungeert tussen jullie straat, buurtvereniging en/of kern en de werkgroep Beemster Light Festival.  Bij deze coördinator kun je terecht voor vragen over het festival.

KernCoördinatorMail
NoordbeemsterErica Heldere.helder@outlook.com
MiddenbeemsterWendy Stammiswendy@virtualbusinesscollective.nl
WestbeemsterDanielle Woudstradanielle@visitbeemster.nl
ZuidoostbeemsterCilla Tjaardstractjaardstra@gmail.com

Of mail voor meer informatie of vragen naar info@visitbeemster.nl

of 
met als onderwerp beemsterlightfestival
beemsterlightfestival

Download hier de volledige presentatie zoals die is gegeven tijdens de presentatie voor de buurtverenigingen bij Kavel II op 25 maart 2019.

Beemster 19 april 2019