Rose tulpen en boerderij IMG_3145

Welkom in Beemster

Beschermd door de ringdijk ligt daar al ruim 400 jaar het land met zijn rechte wegen omzoomd door bomenrijen, stoere stolpboerderijen en grazige weiden. Wonen, werken en recreëren 3,5 meter onder zeeniveau, een waanzinnig idee.

In 1612 is de droogmakerij ingedeeld in een sterk geometrisch patroon dat nog altijd zichtbaar is. Daarom staat Droogmakerij de Beemster sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. 

Ontdek dit unieke poldergebied in Noord-Holland, met onze dorpen en heerlijke buitengebieden, grenzend aan marktstad Purmerend en op een steenworp afstand van Amsterdam. Een stukje in Laag Holland met veel ruimte voor rust en natuur.

Ontdek, beleef en geniet van de Beemster
Fietsers Mijzerweg en Noorddijk IMG_0705

Ontdek de Beemster 

Kom naar Beemster en maak kennis met historie, cultuur, erfgoed, landschap, polder, stolpboerderijen, forten, molens, koeien, kaas en andere (h)eerlijke streekproducten.

Beemster staat bekend om haar vierkanten. We zijn er zelfs wereldberoemd door geworden! Een mooie manier om Beemster te ontdekken kan via onze vier kanten:

Puur & Natuur, Cultuur, Historisch Waanzinnig en Werelderfgoed in het kwadraat.

Waar wil jij meer over weten?
Beleef de Beemster
Centrum Middenbeemster met travaille en oude smidse

Beleef de Beemster  

Beemster beleven kun je op vele verschillende manieren doen. Wandelend of fietsend genieten van het weidse landschap met de mooie vergezichten. Of verken Beemster duurzaam en ga op pad met onze VISIT Beemster Twizy’s.

Relax door te golfen, verwen jezelf met een dag wellness of geniet van onze streekproducten. Kom genieten van de vele evenementen & activiteiten in onze polder.

En ben je op zoek naar een leuk uitje of arrangement om samen met vrienden, familie of je collega’s te doen? Dit kunnen we je ook voor je verzorgen.

Hoe kom jij Beemster beleven?

Proef de Beemster
Fotografie 2013 kaasmeester

Proef de Beemster

Enige jaren na de droogmaking van de onze Beemsterpolder bleek de grond zeer vruchtbaar en voorzien van een specifieke zilte smaak. Deze proef je terug in onze Beemster kazen. Beemster is bekend vanwege haar (h)eerlijke streekproducten. Geniet er daarom van bij onze vele restaurants en laat je verrassen.

Ben je een culinaire of een gewone thuiskok en kook je graag met (h)eerlijke producten? Dan kun je heel goed in de Beemster terecht. Bij de winkels en verkooppunten langs de weg kun je een keur van streekproducten kopen.  Van vergeten groenten tot aardappels, knoflook en spruiten. En het Beemster fruit dat moet je proeven: appels, peren, druiven, aardbeien en kersen, ze worden hier allemaal met zorg geteeld.  Zo van het land naar de klant, verser kan het niet.

Het maakt niet uit hoe, maar proef de Beemster!

Overnachten
box-5

Blijf een nachtje in de Beemster

Hoe heerlijk is het om na een dag genieten in Beemster er een nachtje aan vast te plakken? Je kunt dit doen op bijzondere plekken, zoals in of bij een Fort van de Stelling van Amsterdam.

In Beemster vind je diverse mogelijkheden om te overnachten. Van boutique hotel tot bijzondere bed & breakfasts, van vakantiehuisjes tot groepsaccomodaties. Voor ieder wat wils.

Waar wil jij wegdromen na een dagje Beemster?

Vakantiehuisjes

Groepsaccommodaties